Monday 5 August 2013

Vielä on kesää jäljellä

Tarkalleen ottaen kesää on jäljellä 10 päivää, sillä 17. elokuuta käynistyy englannin valioliiga. Tästä voi tietenkin olla montaa mieltä, mutta näin jalkapalloa aktiivisesti seuraavana, kolmen kuukauden piinallinen odottelu elämän säännöllisyyden palautumisesta päättyy.

Tottenhamilla pelaa vasta sunnuntaina 18. elokuuta, joten sillä on vielä 11 vuorokautta aikaa järjestää itselleen jonkin asteinen puolustuslinja. Tällä hetkellä näyttää siltä, että joukkueella ei ole yhtään keskuspuolustajaa. Viime lauantaisessa harjoitusottelussa Monacoa vastaan puolustuksen sydämessä aloittivat keskikentän jämpäpelaaja Jake Livermore (köyhän miehen Scott Parker) sekä 20-vuotias laitapakki Zeki Fryers, jolla ei ole vielä erityistä kokemusta edustusjoukkueen peleistä. Oikealla sentään aloitti vakionaama Kyle Walker, jolla on aluillaan uran kannalta keskeinen kausi. Viime kaudella näytöt eivät olleet kovin edustavia. Vasemmalla aloitti viime kauden Sunderlandissa lainalla pelannut Danny Rose, joka lunasti lupaavan pelaajan paikkansa takaisin toissa kauden takaisten kokemattomuuden aiheuttamista sekoiluista. Vaihdoista tuli sisään Kyle Naughton, jonka roolista on vaikea sanoa vielä mitään, koska häntä pakotettiin pelaamaan vasemmalla laidalla silloin, kun Vertonghen oli topparin paikalla ja, kun AVB:tä ei kiinnostanu Assou-Ekotton peluuttaminen. Toinen vaihtomies oli 19-vuotias Kevin Stewart, jonka pelipaikasta wikipedia ei osaa sanoa muuta kuin "puolustaja".

Viime kausi aloitettiin toppariporukalla: William Gallas, Jan Vertonghen, Michael Dawson, Younes Kaboul sekä Steven Caulker. Nyt Caulker omaksi ihmetyksekseni myytiin Cardiffiin ja Gallas ei niin ihmetykseksi sai lähtöpassit. Kaboul on ollut loukkaantuneena sitten viime syyskuun ja sekä Dawson että Vertonghen ovat kärsineet pienemmistä loukkaantumisista harjoituskauden. Caulkerin paikkaajaksi piti ilmeisesti tulla Romanialainen Vlad Chiricheș, mutta hänen siirtonsa kaatui ilmeisesti omistajan ilmoitettua vankilasta, jossa hän istuu voiman väärinkäytön vuoksi, ettei pelaajaa saa myydä, jos Tottenham ei suostu odottamaan sen verran, että pelaaja pelaa Steauan Mestareidenliiga karsintapelit.

Olettaen että toppariporukka olisi jotenkin pelikuntoinen syyskuun alkuun mennessä, en silti oikein usko kolmen topparin riittävän, varsinkin kun Dawson ei sovellu hitautensa vuoksi AVB:n haluaamaan korkeaan puolustuslinjaan. Tästä syystä, jos Bale myydään tulisi listalla olla vähintään yhden topparin hankinta hintaan millä hyvänsä. Ashley Williams voisi lähteä Swanseasta 12 miljoonalla punnalla, jonka lisäksi se aiheuttaisi närää Arsenalissa, joka on tavoitellut pelaajaa jo jonkin aikaa. Daniel Agger voisi olla hyvä, mutta tanskalaisen perässä on Barcelona, tosin ilmeisesti ei edes seuraava vaihtoehto, mikäli David Luizin siirto Camp Noulle ei luonnistu. Olisin suosinut jopa toista tanskalaista Simon Kjaeria, mutta tämä onkin siirtynyt kaikessa hiljaisuudessaan Lilleen kesällä. Stoken Ryan Shawcrossia on myös esitetty vaihtoehdoksi. Vaikkakin hän on nuori ja lahjakas, on hänellä taustallaan härskejä punasia ja epäilen pystyykö hän Stoken pelityylin jälkeen mukautumaan niin nopeasti täysin toisen tyyppiseen palloiluun.

Ehkä vaihtoehtoja joutuu hakemaan englannin ulkopuolelta. Jotta siirtosummat eivät tässäkään lähde täysin käsistä, joutuu nyt uskomaan että AVB sekä Baldini tietävät mitä tekevät. Joka tapauksessa jännityksellä seuraan, millä topparikaksikolla lähdetään ensi viikonlopun Espanyol peliin sekä onko Bale vielä joukkueen pelaaja.

No comments:

Post a Comment