Thursday 15 August 2013

Ensi kauden joukkupelaajat

AVB tuntuu tosissaan pyrkivän uudistamaan joukkuettaan tulevaa kautta varten, mutta myös varmistamaan sen, että joukkueessa on tarpeeksi pelaajia kilpailemaan neljään eri kilpailuun. Uusin tulokas näyttäisi olevan Étienne Capoue Toulousesta. Eilen myös varmistui, että Tom Huddlestone siirtyy Hull City:n viidellä miljoonalla punnalla ja rotaatiopelaaja Jake Livermore lainalle samaiseen joukkueeseen. Parkerin odotetaan siirtyvän ikkunan sulkuun mennessä QPR:n 2-3 miljoonalla punnalla. Kuinka ensi kauden joukkue sitten kokonaisuutena näyttäisi muodostuvan.

Keskikentän avaukseen tulee varmasti ensimmäisenä merkattua Sandro ja riippuen taktiikasta joko Dembélé ja/tai Paulinho. Lähtökohtaisesti voidaan ajatella, että Capoue ja Sandro ovat keskikentän vaihtelevat puolustavat pelaajat, ja Dembéle sekä Paulinho taas ne rakentavammat ja hyökkäävämmät box-to-box pelaajat. Tämän lisäksi 2-3 pohjapaikalle voidaan sijoittaa vielä astetta luovempi duracel-pupu Lewis Holtby ja mitä toivottavammin minuutteja saava Tom Carrol, joka tuntuu kehittyvän peliälyllisesti ja teknisesti nopeammin kuin fysiikkansa. Carrol alkaa osoittamaan merkkejä, että kykenee taklaamaan ja suojaamaan palloa fyysiikastaan huolimatta kuin Parker ja jakamaan tarkkoja pystysyöttöjä ja puolenvaihtoja kuin Huddlestone. Modricia ei ehkä tarvitsekaan korvata.

Hyökkäyksen miehitys riippuu pitkälti siitä, että pelataanko kolmen vai neljän hyökkäyksellä. Kolmen hyökkäyksessä aloittaa varmasti Soldado, Chadli ja Bale. Mikäli Bale lähtee, toivoisin todella että hänet korvaa Roman Erik Lamela, vaikka pahoin pelkään tämän vaativan taas kerran seuran siirtoennätyksen purkamista. Toisaalta tässä tilanteessa Balen myynti olisi maksanut Tottenhamille vahvan joukkueen. Laitapaikkoja kärkkyisi tässä systeemissä Lennon, Sigurdson, Townsend ja myös Holtby mikäli minuutteja ei löydy alemmalta tontilta. Townsend kiinostaa Tottenhamin omana juniorina, joka näytti viime keväänä lainapestillään QPR:ssä, että kykenee kasvamaan Balen kaltaiseksi ratkaisijaksi. Townsend sopisi tässä vaiheessa paremminkin puhtaaksi laituriksi, sillä Bale ei tälle tontille välttämättä enää halua. Tämän lisäksi hän pystyy myös tekemään ratkaisuja molemmilla jaloilla, mikä on Balen peliä jossain määrin rajoittavaa.


Mikäli AVB valitsee systeemikseen nykyään jo perinteiseksi muodustuneen 4-2-3-1:n, ottaa kymppipaikan todennäköisesti Sigurdsonin. Tässä systeemissä Defoe osoitti pärjäävänsä hyvin viime kaudella, vaikka epäilen kykeneekö muodostamaan hyvää yhteisymmärrystä Sigurdsonin kanssa. Sigurdsonin ja Soldadon yhteispeliä kehuttiin Espanyol harjoitusottelun aikana siinä määrin, että se muistutti mieleen samantyyppisen tehokaksikon toissa kaudelta. Silloin Yksinäisenä kärkenä pelasi vireessä oleva Adebayor sekä kymppipaikalla vad der Vaart. Voisin nähdä mahdollisuutena joissain otteluissa otettavan 4-4-2:n käyttöön, jossa Defoe on Soldadon kanssa kentällä samaan aikaan. Näin tulee varmaan harvemmin kuitenkin käymään. Aden toivoisin jatkavan matkaan ja hänen tilalleen jonkun nälkäisen ja valmiimman nuoren pelaajan. Harry Kane hyvästä pre-seasonista huolimatta, ei vielä ehkä ole valmis olemaan edes kolmas vaihtoehto. Näkisin myös sellaisen mahdollisuuden, jossa Bale pelaisi tukihyökkääjänä. Tässä systeemissä Defoe käyttäisi juoksuvoimaansa ja tekisi puhtaasti tilaa Balelle ampua kauempaa ja käydä sitten korjaamassa irtopalloja verkkoon. Laituripaikoista kilpailaa samat yllämainitut pelaajat, mutta myös Dembélé voisi olla hyödyllinen kokeilu tässä, mikäli tarvetta on.

Puolustuksen rakenne on valitettavasti vielä auki Caulkerin myynnin jälkeen. Kaboulin paluu Espanyol pelissä oli positiivinen asia, eikä Vertongheninkaan paluun pitäisi olla kovinkaan kaukana. Palacea vastaan aloitetaan varmasti Dawson - Kaboul kaksikolla. Dawsonia tulisi käyttää enemmän peleissä, joissa olemme ns. ottava osapuoli, ja puolustuslinja selvästi AVB:n toivomaa alempana. Dawson on hidas ja kilpajuoksussa huono taklaaja, mutta pelatessaan alempana hyvä pelinlukija ja vahva taistelija boksissa. Topparirotaatiota varmasti jatketaan tälläkin kaudella. Tästä syystä myös Capoue on ilmeisesti hankittu. Hän toimii samalla Sandron, että jonkun topparin paikkaajana. Näyttäisi hyvältä hankinnalta. Silti haluaisin nähdä jonkun valmiin oikean topparin vielä tulevan sisään. 20-vuotias Zeki Fryers näytti Espanyol pelissä yllättävän hyvältä keskuspuolustajana Dawsonin rinnalla, mutta ei voida vielä nähdä kuin jämäotteluiden pelaajana ja tarvitsisi lainakauden vielä. Oikean laitapakin tontin ottaa tietenkin Walker ja korvaajana Naughton. Tarvittaisiin tähän joku oikea kirittäjä ja Naughton joutaisi ehkä jatkamaan matkaa. Vasemmalla on erikoinen tilanne. Assou-Ekotto ei ole enää tarpeeksi hyvä, eikä AVB häntä arvosta, Rose on jännittävä hyökkäyspäässä, mutta osaako puolustaa tarpeeksi, Naughtonia en toivoisi enää tälle laidalle oikeajalkaisuutensa vuoksi ja Vertonghenin soisi pelaavan vain satunnaisia otteluita. Fabio Coentraon huhutaan haluavan ulos Realista, mutta Balen tilanteen ollessa auki, ei tästä voi sanoa vielä juurikaan mitään.

Tällä hetkellä joukkue näyttää aika valmiilta. Jos Bale lähtee, tehdään jokin hankinta varmasti, oli se sitten joku hyökkääjä (Jackson Martinez, Alvaro Morata) taikka laitahyökkääjä (Erik Lamela, Javier Pastore). Puolustuslinjaan tehdään varmasti joku hankinta vielä tämän kuun aikana. AVB:n pitäisi vielä saada joukkueeseen tuotu aluepuolustus erikoisttilanteissa toimimaan, mutta tästä lisää myöhemmin.

No comments:

Post a Comment