Monday 26 August 2013

Kierros 2

Tottenham: kaksi pelattua ottelua, kaksi voittoa, kahdella rankkarilla. Ei ehkä unelma aloitus kaudelle, mutta kuusi pistettä ennen pohjois-Lontoon hegemoniaottelua ensi sunnuntaina. Positiivista on sekin, ettei joukkue oli päästänyt yhtään maalia vielä, ja on kyennyt pitämään pakan kasassa pienestä maalimarginaalista huolimatta. Tästä iso kiitos menee Capouelle, joka näyttää tässä vaiheessa ilmiömäiseltä hankinnalta. Ranskalaisen työn teon määrä on huimaava ja hän tehokkaasti esti Swanseata pelaamasta perinteistä syöttömyllypeliään. Jo ensimäisessä ottelussaan Palacea vastaan, Capoue suoritti enemmän syötönkatkoja ja pallonriistoja kuin kukaan muu koko kierroksella, vaikka tuli vaihdosta sisään. Tottenhamin keskikenttä on laadukas ja vaihtoehtoja on nyt avauksen jälkeen lukuisia. Paulinho on kerännyt useilta toimittajilta ihailua. Itse en ole nähnyt samaa maagisuutta pelaajassa, vaikkakin hän on muodostanut kovan kaksikon Capouen kanssa keskikentän pohjalle. Paulinholla oli muutama todella hyvä maalipaikkakin Swanseata vastaan, mutta Michel Vorm oli jälleen elämänsä vireessä hyvillä torjunnoilla. Mainintana vielä, että Soldado on tehnyt nyt viimeisessä yhdeksässä sarjaottelussaan yksitoista maalia. Tottenhamilla on tosiaan vihdoin se aito klassinen ysipaikan pelaaja. Katseet kääntyvät nyt Arsenal-otteluun, jonka voitolla Tottenham voisi yrittää jo karata ykköspaikalle, kilpailijoiden jo pudottaessa pisteitä.

Nousijakolmikko edusti hyvin tällä kierroksella. Palace oli ottanut jo johtoaseman Stokea vastaan, hävitäkseen ottelun lopulta Stoken käännyttyä vanhojen taktiikoidensa puoleen. Hull taisteli itselleen 1-0 voiton Norwichistä, vaikka joutuivat pelaamaan valtaosan ottelusta vajaalla aikaisen ulosajon vuoksi. Norwich on ollut lievä pettymys kauden alkuun. Chris Hughton on tehnyt hyviä hankintoja varsinkin hyökkäyspäähän Ricky van Wolfswinkelin ja Gary Hooperin muodossa sekä laidalle Birminghamista hankittu suurlupaus Nathan Redmond. Jostain syystä ei kuitenkaan peli ole vielä sujunut. Hullin pelivarmuus tuntuu Huddlestonen myötä olevan eri luokkaa, vaikkakin liljanvalkoisten lasien läpi katsonkin pelaajaa. Cardiff City sen sijaan otti huikaisevan kotivoiton ensimäisessä kotipelissään 51 vuoteen ylimmällä sarjatasolla. Manchester City näytti jatkavan samalla sykkeellä kuin Newcastlea vastaan, mutta Malky McKayn Cardiff oli organisoitunut täysin eri tavalla kuin West Hamia. Vaikka he pitivät palloa vain 30% ajasta, pystyi keskikentän hankinta Gary Medel pitämään supertähtien pikkunäppärän pelin aisoissa, Aaron Gunnarsonin painiessa palloa ylöspäin aina, kun se oli mahdollista. Laitapakki Andrew Taylor sai eräässä Team of the Weekissä erityistä suitsutusta siitä, kuinka Castlea vastaan loistanut Jesús navas pysyi tällä kertaa hiljaisena. Frazier Campbellin ei uskottu selviävän tällä tasolla, ja hän onkin kokeillut osaamistaan jo useassa valioliigajoukkueessa. Onko pelaaja vihdoin puhkeamassa kukkaan? Bileet Cardiffissa olivat varmasti huikeat.

Aston Villa on selkeästi koko alkukauden häviäjä. Tuntuu jopa epäreilulta, että pelattuaan kolme niin hyvää ottelua, on kasassa vain kolme pistettä. Arsenal kaatui toki osin sen omaan sekoiluun, Chelseasta olisi pitänyt saada ainakin piste ja Ivanovicille punainen, eikä Liverpoolkaan vakuuttanut Villa prässin alaisuudessa. Tosin kyseessä oli harvinaisen vaikea kaudenavaus: seitsemässä päivässä kolme suurseuraa. Kolme pistettä oli varmasti teoreettinen toive ennen ensimmäistä potkua, nyt se olisi voinut olla peliesityksiltään peräti viidestä seitsemään. Joka tapauksessa, jos joukkue saa nyt levätä, pelattuaan jo Chelsea pelinsä ja voi rauhassa valmistautua maajoukkuetauon jälkeisiin peleihin.

Kierroksella nähtiin myös neljä tasapeliä, joista ehkä merkittävin oli eilinen ManUn ja Chelsean kohtaaminen. Lampard kommentoi 0-0 tasapeliä jälkeenpäin, että molemmat joukkueet pelkäsivät tappiota näin aikaisessa vaiheessa kautta. Molemmat kuollettivat toistensa hyökkäykset ja varmistelivat omaa nollapeliään. Tämä tarkoittaa sitä, että Tottenhamia lukuunottamatta kaikki viime kauden top-6 joukkueet ovat menettäneet pisteitä. Jos Tottenham voittaa sunnuntaina Arsenalin, voi top-4:seen tulla todellinen kisa tänä vuonna. Sitä ennen Spurs pelaa vielä Eurooppaliiga ja Arsenal Mestareidenliiga karsinnan toisen osaottelun. Molemmille se on suht rutiininia, sillä alla on suurimaaliset vierasvoitot, ja pelit ovat kotinurmella. Viikonloppuna nähdään myös toinen hegemoniaottelu Liverpool - ManU. Vaikkakin Liverpoolin osakkeet ovat laskenee viimeisten vuosien aikana, voi se tällä kaudella kyetä taistelemaan nelossijasta, tai vähintäänkin häiritä muiden pyrkimyksiä sille.

No comments:

Post a Comment