Saturday 1 February 2014

Siirtoikkuna sulkeutunut - mitä jäi käteen?

Daniel Levy yllätti, eikä tehnyt viime hetkellä minkäänlaisia hankintoja. Ykkösjoukkueen miehistä Defoe poistuu helmikuun lopulla ja Holtby lähti etsimään avauksen pelejä Fulhamiin lainalle. Näkisin, että Holtbyn kehityksen kannalta siirto oli hyvä. Defoen poistumista on vielä vaikea arvioida. Vuosi sitten Levy ei tehnyt kaivattua kärkihankintaan. Tavallaan ymmärrettävistä syistä. Defoe oli silloin pelivireessä, Adebayor oli joukkueessa, Kane oli kolmosvaihtoehto ja Bale hakkasi maaleja hyvää tahtia. Kane lähti lopulta lainalle Leicesteriin, Defoe loukkaantui ja Adbayor ei löytänyt pelivirettään enää. Lopulta Bale kantoi joukkuetta loppukauden ja pudotettujen pisteiden vuoksi Tottenham ei päässyt mestareiden liigaan.

Joukkue on tavallaan samassa tilanteessa kuin vuosi sitten. Adebayor on vireessä, Soldado ei niinkään ja Harry Kanesta on vaikeata edelleenkään sanoa mitään näin vähäisellä peliajalla. Loukkaantumistilanne alkaa helpottamaan ja mutamassa viikossa toivottavasti Sherwoodilla on mahdollisuus käyttää koko joukketta kokoonpanonsa suunnitteluun. Vasemman laitapakin tontti sekä kärkipeli on edelleen kysymysmerkki. Mikäli Adebayor menettää vireensä ja Soldado ei löydä omaansa, ollaan ongelmissa taas kerran.

Pelit jatkuvat tänään Hullin vieraana. Joukkueen vieraskunto on liigan parasta, vain Arsenal on ottanut vieraspeleistä yhtä paljon pisteitä. Rose on ilmeisesti vielä pelikiellossa, vaikka hänen väärin perustein annettusta punaisesta on ollut tarkoitus valittaa. City-tappio oli karvas lähinnä siksi, että ensimmäisen puoliajan loppuun mennessä Spurs olisi voinut helposti olla 3-0 tappiolla. Joukkue sai kuitenkin peliä haltuun ja nosti toiveita siitä, että pelistä saisi jotain irti. Näin ei kuitenkaan käynyt kyseenalaisen rankkarituomion vuoksi, jonka jälkeen Spurs joutui pelaamaan 40 minuuttia valioliigan parasta joukkuetta vastaan vajaamiehityksellä. Toisaalta Capouen painama kavennus ja yleisilme erosi aiemmin kaudella tapahtuneesta 6-0 tappiosta vieraskentällä. Pelaajat yrittivät parhaansa, mutta jäivät auttamattomasti jalkoihin, siinä missä aiemmassa kohtaamisessa typerien yksilövirheiden vuoksi pelaajat luovuttivat lähes välittömästi.

Sherwoodin taktiikka on toiminut hyvin heikompia vastustajia vastaan, mutta hänen ajatuksensa rikkovan keskikentän turhuudesta on osoittautunut naiiviksi sekä Arsenalia ja nyt Cityä vastaan. Sherwood tarvitsisi aikaa edelleen taktiikoidensa hiomiseksi sekä viime kesäisten pelaajien integroimiseen. Tarkoittaako se sitä, että jälleen kerran saa odottaa mestareidenliigaa vuoden pidempään.

No comments:

Post a Comment