Wednesday 12 February 2014

Jatkuuko Tottenhamin vahva vieraskunto pohjoisessa?

Tottenhamin habakeskikenttä Bentaleb, Dembele sekä Paulinho näyttivät sunnuntaina Evertonia vastaan poikkeuksellisen heikoilta. Sherwood oli selvästi ajatellut, että pakkaamalla keskikenttä, pysäytetään Martinezin Evertonin pallonhallinta ja lyhytsyöttöpeli. Sen sijaan Everton pelasi nokkelasti kovalla prässillä aina menettäessään pallon. Koska Tottenhamilta puuttui selkeä rakenne nopeille siirtymille yläkolmikkoon, voitti Everton pallon muutaman syöttöyritelmän jälkeen takaisin. Harryn Tottenhamin nerokkuus piili pitkälti siinä, että Parker voitti pallon, antoi sen Modricille, joka pisti tarkan syötön eteenpäin laitaan taikka van der Vaartille. Tämän tyyppinen selkeä roolitus ja transitiopeli pallonriistosta hyökkäykseen on uupunut joukkueesta täysin. Tottenhamin habakeskikenttän näyttää hyvältä ja vahvalta, mutta lopulta on ilman ideoita. Adebayor oli turhan usein yksinään, eikä Eriksen pystynyt rytmittämään peliä juurikaan vasemmalta laidalta. Toinen ongelma oli siinä, että Adebayorin liukuessa laitoihin hakemaan palloa, ei Paulinho tai Dembele täyttänyt tyhjää tilaa hyökkäyspäässä. Tässä määrin jopa Soldadon tai Defoen peluuttaminen olisi ollut fiksua. Valitettavasti hyökkäyksen toisena pisteenä operoinut Aaron Lennon jatkoi hiljaiseloaan. Ottelun ratkaisu tuli Walkerin äkätessä epäorganisoidun Evetonin takalinjan vapaapotkutilanteessa, josta Adebayor otti keskityksen haltuun ja sijoitti etukulmaan puhtaasti.

Newcastle on Cabayen lähdön jälkeen ollut sekasorrossa, eikä tilastot muutenkaan mairittele joukkuetta silloin, kun hän ei pelannut. Joukkue on voittanut viimeksi ilman Cabayeta joulukuussa 2012. Tämä kertoo siitä menetyksestä mitä joukkue ei kyennyt korvaamaan tammikuun ikkunassa. Tämän lisäksi Debuchy, Tiote ja Coloccini ovat varmasi poissa ja Krull sekä Gouffran käyvät kuntotestin ennen ottelua. Lisäksi joukkueen ykkösmaalintekijä Loic Remy kärsii viimeisen ottelunsa pelikiellostaan. Newcastlen kunto on myös onneton: viimeisestä kuudesta yksi voitto, kolme tehtyä ja kymmenen päästettyä maalia. Mutta kuinka usein heikot putket ovat katkenneet Tottenhamia vastan. Silti Tottenham on sarjan paras vierasjoukkue, ja mikäli Sherwood valitsee avauksen oikein, on täysi mahdollisuus tehdä tuhoja.

Sarjan järjetöntä ristiinpelaamista katsoessa (mm. eilinen Chelsean tasuri), herättää hetkittäin intoa, että onko nelossija joukkueelle silti mahdollinen. Tilastot ovat kuitenkin rumat. Tottenhamilla on tällä hetkellä kasassa kaksi pistettä enemmän kuin vuosi sitten, jolloin päädyttiin vitossijalle sekä seuran piste-ennätykseen. Tänä vuonna todennäköisesti pitäisi sen lisäksi, että Liverpool romahtaisi, tehdä myös uusi ennätys. Jos arviointiin otetaan vielä Tottenhamin onnistumiset itsensä pahimpian kilpailijoiden kanssa, tulos ei ole kovinkaan hyvä tällä hetkellä. Tämän hetkistä top seiskaa vastaan tuloksena: kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja neljä tappiota (joiden maaliero on -16). Viime kaudella joukkue pärjäsi kauden päättynyttä top seiskaa (sisältää samat joukkueet) vastaan vastaavissa otteluissa tuloksin lievästi paremmin (kaksi pistettä enemmän mutta selvästi parempi maaliero). Jäljellä on enää Arsenal kotona sekä Liverpool ja Chelsea vieraissa. Mikäli näistä otteluista ei oteta muuta kuin lisää miinusta maalieroon, voidaan todeta Tottenhamin ansaitsevan viitossijansa. Paremmaksi ei ole asiaa. Kisaa kuitenkin jatketaan tänään.

No comments:

Post a Comment