Tuesday 21 January 2014

Tottenhamin vieraskunto jatkaa korkeana

Sherwoodin Spurs on nyt voittanut kuudesta ottelusta viisi ja pelannut yhden tasan. Kyseiset ottelut ovat olleet tosin helpoimmasta päästä, ja nyt alkaa todellinen koitos. Seuraavan reilun kuukauden aikana Tottenham pelaa Manchester Cityä, Arsenalia, Chelseaa, Liverpoolia, Newcastlea ja Evertonia vastaan. Tähän mennessä nykyisestä top8:sta Spurs on voittanut ainoastaan ManUn. Loukkaantumishuolien päättymistä on odoteltu jo kuukauden verran, ja Sherwoodin toivoisi saavan parhaat mahdolliset avaajat pelivireeseen mahdollisimman pian.

Swansea peli alkoi tavanomaisesti jyrän alla olemisella, ja ensimmäiset 15 minuuttia olin varma, että pistekin tästä pelistä olisi hyvä saavutus. Swansea vyörytti peliään kohti Spursin maalia ja piti palloa näppärästi lyhytsyöttelyllään. Sherwood oli muuttanut taktiikkaansa viiden keskikenttään, joka ilman todellista puolustavaa pelaajaa ei näyttänyt saavan peliä haltuunsa millään. Kuitenkin Swansean tilastoja katsoessa alkupuoliskolla, huomasin että vaikka Lloris joutui pari kertaa torjumaan tyylikkäästi ja kerran luottamaan ylärimaan, Swansean laukaukset eivät tulleet keskimäärin kovinkaan hyviltä sektoreilta saati edes rangaistusalueen sisältä. Swansean hyökkäyspeli näytti tilastollisesti samanlaiselta impotentiltä pikkunäppärältä puuhastelulta kuin Spursin alkukaudesta. Hitaasti ja varmasti keskikentän kaksikko Dembele ja Bentaleb kasvoivat peliin. Bentaleb, jopa suoritti yhteensä yhdeksän taklausta ottelusta, luku johon viimeksi oli ilmeisesti päässyt Vertonghen lähes kaksi vuotta sitten.

Adbayorin pelikunto on tietenkin avainasemassa tällä hetkellä. Kuudessa ottelussa viisi maalia ja kaksi syöttöä on hyvä saavutus. Eriksenin seitsemän ottelun kuiva kausi on Sherwoodin alla muuttunut kolmeksi maaliksi ja kahdeksi syötöksi. Jännitettävää toki jää. Mikäli Tottenham ei korvaa lähtevää Defoeta, on vain luotettava siihen, että Aden pelikiinnostus säilyy ja/tai Soldado löytää itseluottamuksen jostain.

Sherwood on osoittautunut viimeisissä peleissä oppivaiseksi ja hyväksi reagoijaksi. Arsenalia vastaan hän teki valintavirheen, ja joukkue jäi alakynteen keskikentällä. Palacea vastaan ensimmäinen puolisko kaatui yksilövirheisiin mutta puoliajalla hän sai joukkueen muuttamaan vireystasoa merkittävästi, ja aivan eri näköinen joukkue astui kentälle. Swanseata vastaan hän muutti muodostelmaa, mutta teki sen dynaamiseksi. Eriksen pelasi kymppipaikalla, mutta vapaassa roolissa. Aina, kun Eriksen ajautui laidoille rakentamaan peliä, Chadli siirtyi keskelle tavallaan kakkoshyökkääjäksi, jotta hyökkäystilanteessa saataisiin miehiä boksiin. Aluksi hämmennyin vaihtoa, jossa Naughton otettiin sisään, mutta ilman että Walker olisi poistunut. Swansean laitapakki Ben Davies oli ottelun edetessä muuttunut vaaralliseksi nousijaksi, jota ilman DM pelannut joukkue ei kyennyt aina merkkaamaan. Walker ottikin vasemman laidan juoksijan paikan, mutta myös otti Daviesin selvästi ylempää kiinni, jota Lennon ei kyennyt tekemään. Näin Swansealta poistettiin yksi mahdollinen tapa päästä takaisin otteluun kiinni.

Tottenhamin pudottua FA-Cupista heti alkuun, on Sherwoodilla nyt ensi viikolle asti aikaa kerrankin treenata joukkueen kanssa kunnolla ja tarkistaa loukkaantumisista palanneet. Manchester City on jo löytänyt vieraskuntonsa heikon alkukauden jälkeen, ja on tällä hetkellä kuuden ottelun kuntopuntarin ylivoimainen kärki täysillä pisteillä, tosin perässä kahden pisteen päässä seuraavat nimenomaan hyvät vieraspelaajat Arsenal ja Tottenham. Tällä joukkueen itseluottamuksella voisin nähdä, että ottelusta kannattaisi odottaa jotain. Ainakin tasaisempaa vääntöä.

No comments:

Post a Comment